P.van Driel - Aannemersbedrijf

Bedrijfsverzamelgebouw

Verbouwing van 'De Schoenfabriek' te Oisterwijk


Historisch karakter
Projectontwikkelaar DOKVAST uit Oisterwijk is één van de opdrachtgevers waar P. van Driel B.V. regelmatig werkzaamheden voor verricht. Een bijzonder project is de verbouwing van De Schoenfabriek, gelegen achter het station in Oisterwijk. De speciale ronde kap van dit gebouw is kenmerkend, het is namelijk één van de laatste 20 panden in Nederland waar gebruik gemaakt is van Fusée Céramique. Deze bouwmethode, bestaande uit in elkaar geschoven keramische pottenbuizen, was vroeger de beste manier om het dak te voorzien van een boogconstructie en voor die tijd erg duurzaam, er was namelijk minder beton nodig. Vanwege het historische karakter van dit gebouw en de goede staat van de constructie is er door DOKVAST gekozen om De Schoenfabriek in 2018 te renoveren en te voorzien van de nieuwste duurzame toepassingen.

Werken & ontmoeten
De Schoenfabriek, bestaande uit 2 gebouwen met in totaal 1.200 m2, is nu een bedrijfsverzamelgebouw. Het pand is voorzien van triple glas en maakt gebruik van twee warmtepompen. De vloerverwarming, vloerkoeling en de duurzame ventilatie maken het tot een zeer prettige werkomgeving met een optimaal binnenklimaat, het gehele jaar door. Er is gewerkt met veel verschillende materialen, waaronder staal, beton, hout en zelfs gebruikte planken afkomstig van een scheepswerf. De huurders hebben elk hun eigen kantoorruimte, maar door de open constructie met veel licht en ruimte is er onderling regelmatig contact. De grote entreehal is huiselijk ingericht en wordt multifunctioneel gebruikt voor informeel overleg, een kerstborrel, of voor het geven van een presentatie.

Een mooi eindresultaat
Jos Klanderman, managing director van DOKVAST, werkt graag samen met P. van Driel B.V. "Bouwtechnische kennis is een must, maar vooral het hebben van vertrouwen in elkaar is zeer belangrijk". Jos vertelt dat het open staan voor vernieuwing & verduurzaming en de prettige manier van werken een belangrijke reden is om voor P. van Driel B.V. te kiezen. "Tijdens de renovatie van De Schoenfabriek hebben de mannen van P. van Driel B.V. ervoor gezorgd dat alle neuzen dezelfde kant op stonden, want met veel verschillende onderaannemers en betrokkenen is het belangrijk om alle werkzaamheden goed te organiseren". Jos is erg tevreden over het eindresultaat en de sfeer dat het pand uitstraalt: nostalgisch, stoer en warm. Samen met de Leestenfabriek, die momenteel door P. van Driel B.V. wordt voorzien van een nieuw gedeelte, is de Schijfstraat in Oisterwijk een zeer gewilde (werk)plek voor veel bedrijven!

Klik op de foto voor een impressie van dit bedrijfsverzamelgebouw


Woonhuis te Oisterwijk

Heeft u nieuw- of verbouwplannen, of wilt u gewoon vrijblijvend advies?
Neem dan contact op!

Hoe bereikt u ons?

Aannemersbedrijf P. van Driel is gemakkelijk te bereiken. U kunt altijd bellen of een e-mail sturen. Wilt u liever een afspraak maken voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op.

Via onderstaande kaart kunt u gemakkelijk de route bepalen naar ons bedrijf.

Facebook
T: (0413) 366 395
E: info@pvandriel.nl

Aannemersbedrijf P. van Driel
Oude Veghelsedijk 5
5476 KE Vorstenbosch

Bekijk hier onze privacy policy.